Parenteel Van Gink per 1 september 2020

Wat is een Parenteel?

Een parenteel is in de genealogie een opstelling van een stamouderpaar of alleen een stamvader of een stammoeder (generatie I) met hun kinderen (generatie II) en al hun verdere afstammelingen, zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn uitgewerkt.

Nieuwe versie parenteel Van Gink

AANSLUITING

In de persoon van Nikolaas Gerardus van Gink (ook wel geschreven als Van Genck) ( geboren op 18-2-1734 in Bergeijk (NBr) en gestorven op 6-12-1779 Noodwijkerhout (ZH)) lijkt eindelijk de aansluiting gevonden tussen de oorspronkelijke familietak in Brabant en de uitgeweken familietak in Noordwijkerhout. Daar is door mij lang naar gezocht!
De familietak uit Noordwijkerhout is uiteindelijk uitgegroeid richting Amsterdam en de tak uit Brabant is uiteindelijk via Roosendaal aangeland in delen van BelgiĆ«…

Door een serie nieuwe ontdekkingen en aanvullingen op de mij bekende parenteel Van Gink is er nu per 1 september een nieuwe update gemaakt.

Het bleek namelijk een grote familietak Van Gink te hebben gewoond in de buurt van Bergeijk (in de omgeving Valkenswaard – Noord Brabant). Het vreemde is dat die familieleden in de loop der jaren 1760 tot 1800 aardig wat (doop)bezoeken brachten aan de familieleden Van Gink, toen woonachtig in de buurt van Noordwijkerhout (Zuid Holland).
Dat blijkt uit een groot aantal doopgetuigen van elkaars (klein)kinderen over en weer.

Dat was in de jaren tussen van 1760 tot 1800 zekere geen gemakkelijke tocht. Hoe zij deze afstand (thans 180 kilomter per auto) dikwijls hebben overbrugd is mij een groot raadsel.
De eerste stoomtrein in Nederland reed immers pas in 1839 tussen Amsterdam en Haarlem.

De tussentijdse update per 1 september 2020

Klik hier voor :

Parenteel Van Gink 1 september 2020